Informatie werkgevers

The proven way from stress
to happiness 

CONTACT

In 60 tot 90 dagen burnout-vrij; gegarandeerd

De gemiddelde duur van stressgerelateerd verzuim is 134 dagen*. Bij een burnout loopt de gemiddelde verzuimduur op naar 290 dagen**.  Een medewerker met burnout wil echter niets liever dan zich zo snel mogelijk weer beter voelen. Dat kan! In minder dan 50% van de gebruikelijke tijd.
Wij weten wat er fysiek en mentaal gebeurt als iemand teveel stress heeft. Nog belangrijker, wij weten hoe je de reactie op stress blijvend kan veranderen.

Happy Brain® Clinics combineert de nieuwste (neuro)wetenschappelijke inzichten met jarenlange praktijkervaring. Dit heeft geresulteerd in unieke programma’s die wetenschappelijk zijn onderbouwd en uitermate effectief zijn. De programma’s variëren van 60 tot 90 dagen.
Meestal is een medewerker een maand na aanvang van het programma dusdanig hersteld dat de re-integratie kan starten. Aan het eind van het programma is volledig herstel bereikt of wordt het binnen afzienbare tijd bereikt.
Doordat de stressreactie is veranderd en de weerbaarheid is toegenomen, is de kans op terugval minimaal.

Op het Burnout cure programma geven we garantie. Met een stresstest meten we voorafgaand aan het programma het stressniveau. Is het stressniveau na afronden van het programma nog niet genormaliseerd, dan behandelen wij door. Op onze kosten.

(Bronnen: *ArboNed aug 2021, **Capterra jan 2021)

Verzuim burnout in weken

Kosten per burnout

80% minder verzuim

Door de aanpak van Happy Brain® Clinics komen werkgevers ook lekkerder in hun vel te zitten.
Behalve dat wij de verzuimduur verlagen, kunnen wij in veel gevallen ook verzuim door stress voorkomen.

Door de preventieve en curatieve aanpak kan het stressgerelateerde verzuim met 80% dalen. Dat betekent dat teams op sterkte blijven én dat de verzuimkosten met 80% dalen. Dat is zowel voor de werkgever fijn, als voor de collega’s op de werkvloer. Want zij kunnen hun werk blijven doen met een team dat op sterkte is.

Met onze preventieve en curatieve aanpak kan uitval door stress worden voorkomen, of kunnen zieke collega’s veel sneller dan gebruikelijk terugkeren in het team.

Wij maken een berekening op basis van het aantal fte, het huidige ziekteverzuim en de landelijke stress- en burnoutcijfers.

Doen

1.

STRESS HERKENNEN

Burnout wordt door de medewerker zelf  in 70-80% van de gevallen te laat onderkend. Daarom is het belangrijk dat collega’s of de leidinggevende de eerste signalen van burnout kunnen herkennen.

2.

SNEL ACTIE

De eerste maanden niet behandelen, doet meer kwaad dan goed. Zo snel als de conditie van de werknemer het toelaat actie ondernemen, is daarom het devies.

3.

AANPAK COÖRDINEREN

Om binnen een organisatie een adequaat verzuimbeleid te kunnen voeren, zijn een organisatiebrede coördinatie en een helicopterview essentieel.

INFORMATIE

Waar ben jij mee geholpen?

Neem contact met mij op over: 

Burnout Risico-scan team/afdeling/organisatieBerekening kostenbesparing stressgerelateerd verzuimInformatie programma 'Burnout preventie'Informatie programma 'Burnout Cure'Informatie stress-detox bij corona
Voorlichting/educatieExecutive programma bestuurdersOpleiding Register Stress-interventie ExpertIk wil graag dat je contact met mij opneemt

BEDRIJFSGEGEVENS