Overspannen voorkomen

The proven way from stress
to happiness 

CONTACT

Hoe kun je overspannen zijn voorkomen?

Soms zijn er tijden waarin je te maken krijgt met drukte en stress. Als het goed is, gaat dit om een tijdelijke periode waarin je je wat opgejaagd kunt voelen. Het wordt anders als je dit gevoel voortdurend hebt. Heb je daarbij ook geen plezier meer in je werk, je gezin of je hobby´s, dan zou het zomaar kunnen dat je overspannen bent. Het wordt dan tijd om eens naar jezelf te kijken. Overspannen zijn zien te voorkomen is erg belangrijk. Bij het voortdurend onder stress staan, kan overspannenheid overgaan in een burnout en dan ben je nog verder van huis.

Voorkomen van een overspannen gevoel met professionele hulp?

Denk jij dat je een gevoel van overspannen zijn kunt oplossen? Helaas klopt dat niet! Er wordt wel eens gedacht dat verandering van gedrag de oplossing is van overspannenheid. Dit is immers vaak het uitgangspunt bij behandelingen tegen overspannenheid. Je gedrag komt voor het grootste deel voort uit het onbewuste gedeelte van je brein. Tijdens reguliere behandelingen wordt juist het bewuste deel van het brein aangesproken en dat is niet de plek waar je grip hebt op gedragsveranderingen. Je kunt veel baat hebben bij de behandelingen van Happy Brain Clinics want wij behandelen wél het onbewuste gedeelte van je brein. Daardoor krijg  inzicht in de stressfactoren waar jij last van hebt en kun je gemakkelijker je gedrag aanpassen.

Hoe kun je als werkgever overspannen werknemers voorkomen?

Als werkgever wens je je medewerkers veel plezier in hun werk toe. De praktijk wijst vaak anders uit. Medewerkers kunnen uitvallen door overspannenheid of een burnout. Dit houdt voor de werkgever in dat het werk niet meer goed uitgevoerd kan worden, je betaalt veel ziektekosten en je ziekteverzuim stijgt. Daarom doe je er als werkgever goed aan om overspannen werknemers te voorkomen. Hiervoor kun je bij Happy Brain Clinics terecht. Wij kunnen je helpen bij het voorkomen van stress bij je werknemers, maar wij kunnen ook een gegarandeerd succesvolle behandeling aanbieden voor de medewerker die is uitgevallen met een burnout.

Lees meer

Verzuim burnout in weken

Doen

1.

STRESS HERKENNEN

Burnout wordt door de medewerker zelf meestal te laat onderkend. Daarom is het belangrijk dat collega’s of de leidinggevende de eerste signalen van burnout kunnen herkennen.

2.

SNEL ACTIE

De eerste maanden niet behandelen, doet meer kwaad dan goed. Zo snel als de conditie van de werknemer het toelaat actie ondernemen, is daarom het devies.

3.

AANPAK COÖRDINEREN

Om binnen een organisatie een adequaat verzuimbeleid te kunnen voeren, zijn een organisatiebrede coördinatie en een helicopterview essentieel.

INFORMATIE

Waar ben jij mee geholpen?

Neem contact met mij op over: 

Burnout Risico-scan team/afdeling/organisatieBerekening kostenbesparing stressgerelateerd verzuimInformatie programma 'Burnout preventie'Informatie programma 'Burnout Cure'Informatie stress-detox bij corona
Voorlichting/educatieExecutive programma bestuurdersOpleiding Register Stress-interventie ExpertIk wil graag dat je contact met mij opneemt

BEDRIJFSGEGEVENS