Stress vermijden

The proven way from stress
to happiness 

CONTACT

Hoe kun je het beste stress vermijden?

Stress vermijden is lang niet altijd mogelijk. Er vinden in ieders leven nu eenmaal gebeurtenissen plaats die voor stress en spanning zorgen. Stress is dus een onderdeel van het leven, maar het is wel de bedoeling dat dit tijdelijk is en dat je weet hoe je moet ontspannen. Een voortdurende spanning en stress ervaren is niet gezond en moet je proberen te voorkomen. Langdurig aan stress blootstaan heeft tot gevolg dat je overspannen wordt of zelfs een burnout krijgt. Je kunt ook lichamelijke klachten krijgen van stress. Stress vermijden is in deze gevallen belangrijk, maar dit kun je niet alleen anders had je het waarschijnlijk al gedaan. Met professionele hulp leer je hoe je stress kunt vermijden.

Is werkstress vermijden altijd mogelijk?

Ook werkstress vermijden is helaas niet altijd mogelijk. Er kunnen bepaalde periodes op het werk zijn waarin het drukker is dan normaal. Je krijgt dan met werkstress te maken omdat je harder moet werken. Hierover hoef je je uiteraard geen zorgen te maken als je weet dat deze periode eindigt. Het is anders als je altijd werkstress ervaart. Dit gaat vaak gepaard met minder tot geen plezier meer hebben in het werk of zelfs met lood in je schoenen naar je werk gaan. Je bent dan overspannen en in die situatie is werkstress vermijden noodzakelijk. Niet alleen vermijden, ook leren omgaan met werkstress, zodat het je niet meer beïnvloedt. Hiervoor kun je goed de hulp van Happy Brain Clinics gebruiken. Met onze behandelprogramma´s leer je werkstress te voorkomen, te herkennen en / of er mee om te gaan.

Leren om stress te vermijden voor werknemers

Stress vermijden is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Op het werk ga je vaak met huidige situatie mee, ook als het druk is en dan is stress vermijden door werknemers niet eenvoudig. Dit moet je leren en daarom kun je als werkgever Happy Brain Clinics inschakelen. Wij kunnen je door middel van een burnout risico scan vertellen welke werknemers of afdelingen risico´s lopen. Hierdoor kun je stress voorkomen en dat is altijd beter dan overspannen medewerkers te laten herstellen van stressklachten.

Lees meer

Verzuim burnout in weken

Doen

1.

STRESS HERKENNEN

Burnout wordt door de medewerker zelf meestal te laat onderkend. Daarom is het belangrijk dat collega’s of de leidinggevende de eerste signalen van burnout kunnen herkennen.

2.

SNEL ACTIE

De eerste maanden niet behandelen, doet meer kwaad dan goed. Zo snel als de conditie van de werknemer het toelaat actie ondernemen, is daarom het devies.

3.

AANPAK COÖRDINEREN

Om binnen een organisatie een adequaat verzuimbeleid te kunnen voeren, zijn een organisatiebrede coördinatie en een helicopterview essentieel.

INFORMATIE

Waar ben jij mee geholpen?

Neem contact met mij op over: 

Burnout Risico-scan team/afdeling/organisatieBerekening kostenbesparing stressgerelateerd verzuimInformatie programma 'Burnout voorkomen'Informatie programma 'Burnout Remedy'Informatie stress-detox bij corona
Voorlichting/educatieExecutive programma bestuurdersOpleiding Register Stress-interventie ExpertIk wil graag dat je contact met mij opneemt

BEDRIJFSGEGEVENS