Basisopleiding Facilitator systemisch werken

In deze 8 daagse opleiding leer je allereerst de basis van systemisch werken; wat zijn symptomen, dynamieken en patronen? hoe herken je die en wat kan je eraan doen? hoe kan je systemisch werken inzetten bij het oplossen van psychische problemen?

In de tweede helft van de opleiding wordt ingezoomd op de Neuro Circle Constellation ® (NCC®). Dit is een systemische werkvorm waarbij geen representanten nodig zijn, en daardoor uitermate geschikt is voor coaches. De werkvorm wordt gebruikt om intergenerationele patronen te doorbreken die vaak de oorzaak vormen van de psychische problemen. Klachten die sterk verminderd of helemaal verholpen kunnen worden met een NCC®, zijn: verminderde mentale weerbaarheid, trauma gerelateerde klachten, depressie, angst, verslaving, stress gerelateerde klachten en burnout.
De NCC® is een evidence based behandeling die zo’n 3-4 uur duurt. (NB. Een NCC® is niet bedoeld voor mensen met psychiatrische klachten.)

Uniek aan de NCC® is dat er meerdere thema’s tegelijk worden behandeld. Door de specifieke werkvorm wordt snel duidelijk wat de onderlinge relatie is tussen het systeem en de psychische problemen. Daarmee is de NCC® een meervoudige systemische constellatie (in tegenstelling tot een zgn. familieopstelling, waarbij vaak 1 thema per keer wordt behandeld, en waarbij representanten worden ingezet). De systemische interventies die worden gepleegd hebben groot en meestal blijvend effect in het leven van de klant.

De Basisopleiding Facilitator Systemisch werken opleiding duurt 8 dagen.

Inhoud van de opleiding

  • Systemisch fenomenologische principes
  • Symptomen, patronen en dynamieken
  • Systemische oorzaken van psychische problemen, en het kunnen herkennen daarvan
  • 1e, 2e en 3e orde interventies, gericht op het verhelpen van de systemische oorzaken van psychische problemen
  • NCC®, een systemische werkvorm zonder representanten

Aan het eind van de opleiding kan je als facilitator systemisch werken intergenerationele patronen herkennen en doorbreken, kan je systemen weer in balans brengen en/of vooruit helpen met interventies van de 1e, 2e en 3e orde, en ben je in staat om zelfstandig een NCC® uit te voeren.

Deze opleiding maakt onderdeel uit van de opleiding Register Subconscious Intervention Expert®, een initiële beroepsopleiding op post-HBO niveau. Klik hier voor meer informatie.

Voor wie?
De Basisopleiding Facilitator Systemisch werken is geschikt voor (beginnend) professionals die systemisch werken aan hun toolkit willen toevoegen. Door de opleiding leer je met een systemische bril naar de wereld en de problemen van je klanten te kijken. De ervaring van eerdere deelnemers is dat je daarna nooit meer niet-systemisch naar problemen en gebeurtenissen kunt kijken. De lesstof is daardoor zeer goed toepasbaar in de praktijk van alle dag.

Heb je ruime ervaring als representant en ben je een ervaren begeleider van opstellingen? Kijk dan bij de opleiding tot NCC®-advanced facilitator.

De maximale groepsgrootte is 9 personen. Hierdoor is er voldoende mogelijkheid voor persoonlijke aandacht.

Data
De Basisopleiding Facilitator systemisch werken opleiding bestaat uit 4 blokken van 2 dagen.

Groep BFS Q1 2025 (nog plaats)
– donderdag 9 en vrijdag 10 januari 2025
– donderdag 6 en vrijdag 7 februari 2025
– donderdag 6 en vrijdag 7 maart 2025
– donderdag 3 en vrijdag 4 april 2025

Docent
Ellen Botman PhD is gepromoveerd op de systemische fenomenologie en de NCC®.
Zij heeft de afgelopen jaren diverse geaccrediteerde systemische opleidingen en masterclasses ontwikkeld en gegeven.

Kosten
De kosten voor de 8-daagse opleiding bedragen € 2.795,- ex. BTW, incl. lunch, koffie etc. en syllabus.

Locatie
Biltseweg 8, 3735 MC Bosch en Duin.
Happy Brain® Clinics bevindt zich op de eerste etage.
Er is ruime gratis parkeergelegenheid rondom het gebouw.

Meer informatie of inschrijven
Wil je meer informatie of wil je je aanmelden?
Neem dan contact op met Ellen Botman +31 (0)6 – 11 36 00 13 |  ellenbotman@happybrainclinics.com

 

Ellen Botman vertelt over de NCC®
In de podcast wordt uitgelegd wat de NCC® (Neuro Circle Constellation) inhoudt, waarom het zo enorm effectief is en wat de NCC® anders maakt dan ‘gewoon’ systemisch werken.