NCC®

Om te helen is verbinding met anderen nodig

Ons zenuwstelsel en ons brein zijn in voortdurende wisselwerking met andere mensen om ons heen. Helen kan alleen gebeuren in verbinding met anderen.

De NCC® (Neuro Circle Constellation) is een systemische werkvorm waarbij die verbinding met anderen centraal staat. De NCC® gaat over jouw persoonlijk functioneren in verschillende sociale omgevingen (systemen) waar je deel van uitmaakt: familie, werk, etc. Het gaat over het herstellen van de verbinding met anderen en het doorbreken van belemmerende patronen die – soms al generaties lang – zijn doorgegeven.

We inventariseren in hoeverre de systemen waar jij onderdeel van uitmaakt in of uit balans zijn, en of jij in alle systemen op de juiste plek zit. Als er iets uit balans is of je zit niet (meer) op de juiste plek, dan wordt dat door middel van interventies weer hersteld. Ook leren we jou wat je zelf kan doen om de hernieuwde situatie te behouden.

Wetenschappelijke basis
De NNC® is 12 jaar geleden ontwikkeld door Ellen Botman PhD, een van de founders van Happy Brain® Clinics. Zij is gepromoveerd op deze systemische werkvorm.
Systemische werkvormen staan bekend om hun enorme effectiviteit bij psychische klachten en intergenerationele trauma’s. Grote psychiaters en traumaspecialisten zoals Peter Levine PhD, Bessel van der Kolk MD PhD en dr. Bram Bakker maken gebruik van systemische werkvormen.

Podcast: Ellen Botman PhD, psycholoog en founder van Happy Brain® Clinics, vertelt over de NCC®
We maken allemaal deel uit van meerdere systemen; het gezin waar we uit voortkomen, onze huidige (gezins)situatie, ons werk, een vereniging zijn daar voorbeelden van. Wanneer het in één of meerdere systemen niet lekker loopt, of je ziet steeds hetzelfde patroon terugkeren (‘het lijkt wel of ik het leven van mijn moeder leef’), dan kan kijken met een systemisch blik enorm effectief zijn.
In de podcast wordt uitgelegd wat de NCC® (Neuro Circle Constellation) inhoudt, waarom het zo enorm effectief is en wat de NCC® anders maakt dan ‘gewoon’ systemisch werken.
Met dank aan Esther van der Salm, Beweging op elk niveau, voor het opnemen van de podcast.
Duur: 30 min.

CONTACT
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF