Stress & burnout

Triggers voor stress opruimen

Stress en burnout zijn beroepsziekte nummer één in Nederland. Zij raken jaarlijks ruim 1,3 miljoen mensen. Burnouts zelf zijn verantwoordelijk voor 25% van al het verzuim op de werkvloer.

Kortdurende stress is uitermate functioneel. Het maakt dat je goed kan presteren. Houdt de stress langer aan en kan je lichaam niet terugschakelen naar de ruststand, dan wordt stress giftig voor je lijf en hersenen.

Wij helpen de triggers voor stress op te ruimen in je onbewuste brein. Daarmee kom je beter in je vel te zitten en ben je veel meer ontspannen, wat er ook op je pad komt. Ben je al uitvallen? Dan kan de oorzaak doeltreffend worden verholpen. Veel sneller dan door velen voor mogelijk wordt gehouden, en zonder dat je daarna een recidief burnout krijgt.

Wil je weten wat we voor jou kunnen doen? Neem contact met ons op.

Rust in lijf en hoofd, dmv een kort luisterbestand (6 min)

Zowel acute stress als langdurige stress kan op een simpele manier verminderd worden door de coherentie tussen het hart en het brein te bevorderen. Dat wil zeggen dat de hartslag en de hersengolven in dezelfde cadans bewegen. Bij coherentie komt het lichaam in een flow en wordt het veel minder belast dan wanner er geen coherentie tussen beide organen is. Hart-brein coherentie is de ‘spaarstand’ van het lichaam. Ook het immuunsysteem en je hormoonhuishouding hebben minder energie nodig als er hart-brein coherentie is.

Luisterbestand
Uit onderzoek van het HeartMath Institute uit California, USA, blijkt dat bij het luisteren naar een hart-brein-coherentie-oefening van 6 minuten er 1.300 positieve reacties in je lichaam op gang komen die minimaal 6 uur effect hebben.

Hieronder staat het luisterbestand.


Wanneer luister je?

Wij raden aan om te luisteren ’s ochtends voordat je opstaat en/of ’s avonds voordat je gaat slapen.
Ook op moment van acute stress kan je ook luisteren om lichaam en hoofd onmiddellijk rustiger te krijgen.

Voorbeeld van een behandeltraject

Het filmpje hieronder geeft een beeld van een behandeltraject dat wij aanbieden voor mensen met stress- en burnoutklachten.

CONTACT
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF