Veerkracht

test & tips

Vergroot je veerkracht 

De Veerkracht test & tips bestaat uit een online vragenlijst gevolgd door een gesprek met een psycholoog / Register Subconscious Intervention Expert® die je makkelijk toepasbare tips geeft om je veerkracht te vergroten. Hiermee kan je op een eenvoudige manier voorkomen dat je verder wegzakt in de stress en uiteindelijk ziek wordt.

Meten is weten
Psychische klachten hebben nooit één oorzaak. Er is altijd sprake van meerdere factoren die in combinatie met elkaar ervoor zorgen dat je uit balans raakt, en soms zelfs ziek wordt. De veerkrachttest is een valide meetinstrument dat is opgebouwd uit factoren waarvan uit onderzoek is gebleken dat zij van belang zijn bij veerkracht en weerbaarheid. De Veerkracht test & tips meet jouw veerkracht op 8 dimensies en 36 subdimensies. De adviezen die je krijgt om je veerkracht te vergroten, zijn afgestemd op jouw score bij de dimensies en subdimensies, je mogelijkheden en interesses.

Hoe werkt het?
Met de Veerkracht test & tips brengen we allereerst in kaart hoe groot jouw veerkracht is en waar jouw risico’s liggen. Dit gebeurt door middel van een online vragenlijst. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 20 minuten.

Na het invullen van de vragenlijst heb je een gesprek met een psycholoog. Hierin wordt toelichting gegeven op de punten die voor jou – mogelijk – risicovol zijn. Je krijgt tips en tools die makkelijk zijn in te passen in je dagelijkse leven, die passen bij je interesses en mogelijkheden en die bijdragen aan een hogere veerkracht.

Het gesprek duurt ongeveer 1 uur .

Voor wie?
Je kan de Veerkracht test & tips doen als je wilt weten hoe het met jouw veerkracht is gesteld en als je zelf aan de slag wilt met het verhogen van de weerbaarheid.
De uitkomst laat zien hoe je in het leven staat en en of je voldoende veerkracht hebt om met eventuele uitdagingen om te gaan. De tips maken dat je zonder grote veranderingen je veerkracht kan vergroten.

De Veerkracht test & tips kan preventief worden ingezet. Bijvoorbeeld als je door de aard van je werk een hoog risico hebt op psychisch verzuim, of wanneer je een cruciale positie bekleedt binnen het bedrijf en uitvallen een groot probleem veroorzaakt.
Het is dan goed om te weten waar je risico’s liggen en wat je kan doen om uitval te voorkomen.

Ook organisatiebreed
De Veerkracht test & tips kan ook organisatiebreed worden ingezet.
Klik hier voor meer informatie.

Podcast: Mentale weerbaarheid op de werkvloer

In deze podcast gaan Ellen Botman, psycholoog en founder van Happy Brain® Clinics, en Esther van der Salm, Register Stress-interventie Expert, in gesprek over mentale weerbaarheid op de werkvloer.

Wat zijn de eerste tekenen van teveel stress? Waarom ziet een groot deel van de mensen een burnout zelf niet aankomen? Welke rol spelen collega’s bij het herkennen van teveel stress? Wat kan je zelf doen om meer te ontspannen?

Deze en andere vragen komen aan de orde in onderstaande podcast.

BELUISTER HIER DE PODCAST

Duur: 40 min

Met dank aan Esther van der Salm, Beweging op elk niveau, voor het opnemen van de podcast.

WIL JE MEER WETEN? NEEM CONTACT MET ONS OP
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF