STI®

Weer weten wat je voelt

Als pasgeboren baby krijg je twee overlevingsmechanismen mee: de behoefte aan verbinding met andere mensen en de behoefte aan ‘authenticiteit’, oftewel het vermogen om naar je gevoel te luisteren en daarop te acteren. Beide zijn existentiële levensbehoeften en als je een van de twee mist, is de kans groot dat je het als baby niet overleeft.
Soms staan die twee behoeften met elkaar op gespannen voet. Bijvoorbeeld als je trek hebt in een koekje en je krijgt van je moeder een tik op je vingers omdat je aan de koektrommel zit. Als je een keuze moet maken tussen beide behoeften, wint de verbinding met andere mensen het altijd ten koste van je eigen gevoel.

Psychische klachten ontstaan wanneer je je gevoel stelselmatig onderdrukt. Je leert het af om naar je gevoel te luisteren waardoor je vaak over je grenzen heen gaat, of anderen over je grenzen laat gaan. Het effect van het onderdrukken wordt in je lijf en hersenen opgeslagen en op de lange duur lijdt dat tot psychische klachten.  Lees hier meer daarover.

De STI® zorgt ervoor dat de effecten worden opgeruimd en dat er weer ruimte in je hoofd ontstaat om gevoel toe te laten en er naar te luisteren. Het resultaat is dat je weer weet wie je bent en wat je werkelijk wilt.

Tijdens de STI® (Subliminal Transformation & Integration) kom je in een zeer ontspannen staat. Dat maakt het mogelijk om buiten je ratio om weer in contact te komen met authentieke ik. Dat gebeurt zonder drama of exposure.

Wetenschappelijke basis
De STI® is samengesteld uit verschillende psychodynamische therapieën die hun meerwaarde in de praktijk en in wetenschappelijke studies ruimschoots hebben bewezen, zoals Internal Family Systems (IFS, van Richard Schwarz PhD), Psychodynamische Imaginatieve Traumatherapie (PITT, van Luise Reddemann, psychiater en psychoanalyticus) en Resource Development and Installation (RDI, van Korn & Leeds). De STI® is uniek in zijn soort en vind je nergens anders ter wereld. Het wordt al 12 jaar door ons met groot succes toegepast.

Podcast: Caro Botman, psycholoog en founder van Happy Brain® Clinics, vertelt over de STI®
Je pluis/niet-pluis gevoel kan begraven liggen onder een hele berg overtuigingen, inprentingen en gebeurtenissen die je in de loop van je leven hebt opgedaan. Die kunnen maar wát belemmerend zijn.
Bij een STI® (Subliminal Transformation & Integration) worden die belemmeringen opgespoord en opgeruimd in het niet-rationele deel van je brein.
In de podcast worden de volgende vragen besproken: Wat houdt STI® nou precies in? Hoe gaat het in zijn werk? Welke blijvende veranderingen levert het op? En waarom is er nog zo weinig bekend over deze bijzondere en eigenlijk onmisbare interventie?

Met dank aan Esther van der Salm, Beweging op elk niveau, voor het opnemen van de podcast.
Duur: 30 min.

CONTACT
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF