Mooi nieuws: Happy Brain® Clinics is nu ook actief in Spanje. Op een uurtje rijden vanaf Malaga, vanuit het pittoreske Sotogrande, helpt Alieke van Esterik deelnemers om zich weer op te laden en obstakels uit het verleden op te ruimen. Ze doorliep de opleiding van Happy Brain® Clinics tot register stress-interventie expert, een opleiding die haar op persoonlijk vlak ook veel leerde.

Joe Dispenza
“Ik was bezig met het opzetten van een eigen praktijk en wilde aan de slag met opstellingen en systemisch werken. Op de site van Happy Brain® Clinics las ik over Joe Dispenza. Ik heb zijn werk gelezen en was enthousiast dat Ellen Botman en Caro Botman door hem zijn opgeleid. Onze gedeelde voorliefde voor deze neurowetenschapper was de basis van onze ‘klik’”, vertelt Van Esterik.

Van Esterik besloot om stress-interventie expert te worden, omdat ze mensen in staat wil stellen om zelf in beweging te komen. “Ik help graag om ervaringen uit het verleden op te ruimen, ruimte te maken voor de toekomst en aan de slag te gaan met het onbewuste. Subconscious cleaning noem ik het. Net zoals je je werkplek opruimt, moet je ook je lichaam en hoofd opruimen. Anders loop je vast en is het niet gek dat je last krijgt van pijntjes en psychische klachten.”

Opleiding bij Happy Brain® Clinics
De opleiding tot register stress-interventie expert van Happy Brain® Clinics omschrijft ze als “fijn en mooi, want er kwamen veel nieuwe dingen aan bod. Ik heb er op persoonlijk vlak ook veel aan gehad. Ik heb zelf veel opgeruimd en kan wel zeggen dat mijn eigen leven veranderd is door de opleiding. Ik ben dichterbij mezelf gekomen en maak makkelijker keuzes op basis van mijn intuïtie. Dat is ook een van de redenen waarom ik naar Spanje ben verhuisd: dat deed ik op basis van mijn gevoel, vanuit de vrijheid om keuzes te maken.”

Iedereen heeft volgens Van Esterik wel wat op te ruimen. “Ik had zelf geen psychische klachten, maar heb ook veel gehad aan de programma’s van Happy Brain® Clinics. Ik hoor van deelnemers aan onze programma’s dat ze blij zijn dat we aan de slag zijn gegaan met sluimerende problemen in hun onderbewustzijn. Ze kunnen weer vooruit en merken een blijvend, positief effect. Vooral de fundamentele veranderingen die zij ervaren, vinden ze heel bijzonder.”

Volgens de stress-interventie expert hoef je niet te accepteren ‘dat je nou eenmaal vaak hoofdpijn hebt’ of ‘het normaal is dat je veel stressklachten hebt’. “In een driedaags programma haal ik deelnemers uit hun dagelijkse routine en ontstaat er ruimte voor echte self care. Je moet de tijd nemen voor onderhoud aan jezelf. Zo kan je daarna weer vol energie aan de slag. En waar kan dat beter dan op een fijne, warme plek in de mooie natuur?”